Diplomerad HR-assistent

Som HR-assistent är du eftertraktad på arbetsmarknaden. I rollen som HR-assistent stödjer du personalchefen på din arbetsplats och du har ofta ganska varierande arbetsuppgifter som till exempel rekryteringsarbete, arbetsmiljöarbete och lönefrågor.

Om kursen

Denna utbildning är för dig som är intresserad av kommunikation och kontakten med människor. Du behöver också ha ett intresse för lagar och regler inom arbetsmarknadsområdet.

Utbildningens mål

Efter avslutad diplomutbildning till HR-assistent ska du kunna arbeta med och ha kunskap om: Grunderna för hur man genomför en effektiv rekryteringsprocess med hög validitet i varje beslut. Kunskapen om arbetsrättsliga lagar till exempel vad gäller vid frånvaro, sjuklön och uthyrning. Kunskapen om arbetsmiljölagen. Kunna arbeta med personaladministration när det gäller anställning, arbetstider, löner och avgång. Grunderna för en effektiv kommunikation, coachning, samtalsmetodik, handledning och också förstå hur man kan ta ”det svåra samtalet” och hur man arbetar med konflikthantering.

Du kommer att lära dig:

  • Effektiv kommunikation
  • Coachning
  • Arbetsrätt
  • Effektiv Search – Kompetens- talangrekrytering
  • LinkedIn recruiter
  • Personaladministration

Förkunskaper

Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter då utbildningen är anpassad för dig som är nybörjare och inte tidigare arbetat med rekrytering och personal.

Praktik

I den mån det finns behov så är utbildningsledare behjälplig i kommunikationen med bolag för anskaffning av praktikplatser.

Avgift
15 995 kronor inklusive moms (25 %), kurslitteratur, tentamen och eventuell omtentamen ingår i avgiften.

Utbildningen innefattar 11 sammankomster. Vi träffas måndagar och tisdagar 09:00-16:00 samt fredagar 09:00-13:15.

Denna utbildning sker i samarbete med Medborgarskolan Region Syd

Vill du anmäla dig till denna kurs, har du några frågor eller bara är nyfiken på vad vi kan erbjuda just dig, tveka inte att kontakta oss via den röda kontaktrutan

Tillbaka till Kurser och Utbildningar